Chikara Duo

Kombinacija selektivnega in neselektivnega sistemičnega herbicida za zatiranje enoletnega in nekaterih vrsth večletnega ozkolistnega plevela ter enoletnega in večletnega širokolistnega plevela.

Aktivna snov flazasulfuron 6,7 g/kg + glifosat 288 g/kg
Formulacija močljiva zrnca (WG)
Registracija UP/I-320-20/15-01/506
Proizvajalec ISK Biosciences Europe N.V., Belgija
Pakiranje 1kg, 3 kg

UPORABA, ODMERKI IN NAČIN DELOVANJA

VINOGRADI
Škropiti v odmerku 3 kg/ha od aprila, ko se odprejo brsti, do junija, v času po vzniku plevela, ko plevel doseže največ 10 cm višine. Na istem zemljišču se s sredstvom tretira največ enkrat v eni rastni sezoni. Potrebno je preprečiti stik sredstva z zelenimi deli trte.

JABLANA, HRUŠKA
Škropiti v odmerku 3 kg/ha od marca, ko se odprejo brsti, do julija, v času po vzniku plevela, ko plevel doseže največ 10 cm višine. Na istem zemljišču se s sredstvom tretira največ enkrat v eni rastni sezoni. Potrebno je preprečiti stik sredstva z zelenimi deli jablan in hrušk.
Delovanje je najbolj učinkovito, če se škropi aktivno rastoč mlad plevel po vzniku oziroma, ko plevel doseže največ 10 cm višine. Zagotoviti je treba dobro omočenost vseh prisotnih plevelov. Priporočena poraba vode je 200 do 400 L/ha.
Škropi se v vrstah pod gojenimi rastlinami, zato je običajno poškropljeno približno tretjina celotne površine nasada, poraba Chikare Duo je tako običajno okrog 1 kg/ha celotne površine nasada. Škropiti samo nasade trte, jablan in hrušk, ki so starejši od 4 let.

PREDNOSTI

  • Odlična formulacija flazasulfurona in glifosata.
  • Sinergistično delovanje aktivnih snovi v formulaciji: manjše količine imajo enako delovanje, kot v primeru uporabe večjih količin posameznih aktivnih snovi.
  • Izjemno širok spekter delovanja. Deluje tudi na plevele, ki kažejo odpornost na glifosat.
  • Deluje foliarno in preko korenin: hitro začetno ter dolgo delovanje.
  • Enostavna uporaba.

KARENCA: za vinsko trto 75 dni, za jablane in hruške 60 dni