Cymbal

Lokalno sistemični in translaminarni fungicid s kurativnim delovanjem proti krompirjevi plesni in peronospori vinske trte

Aktivna snov cimoksanil 450 g/kg
Formulacija močljiva zrnca (WG)
Registracija U34330-113/15/4
Proizvajalec Belchim Crop Protection N.V./S.A.
Pakiranje 1kg

CYMBAL se lahko uporablja tokom cele vegatacije (do 4 krat v krompirju in do 7 krat v vinski trti). CYMBAL je eden redkih fungicidov s kurativnim delovanjem na krompirjevo plesen in peronosporo vinske trte. V krompirju je odmerek 0,2-0,25 kg/ha v vinski trti pa od 0,125 kg/ha (do začetka cvetenja – BBCH 61) do 0,25 kg/ha (po začetku cvetenja – po BBCH 61). Za razliko od drugih kurativnih fungicidov je možnost za pojav odpornosti minimalna. CYMBAL ima 2 dni kurativnega delovanja.
CYMBAL se vedno kombinira z drugimi fungicidi, osnovnimi pripravki programa varstva proti glivam plesnivkam. S tem se izboljša kurativnost tretmana ter poveča zanesljivost, posebno v situacijah, ko je bolezen v fazi inkubacije (bolezen je prisotna brez vidnih simptomov). V takšnih situacijah pridelovalci pogosto kombinirajo drage pripravke. CYMBAL dopolnjuje osnovni fungicid z dodatnim mehanizmom delovanja in s kurativnostjo ter tako zagotavlja maksimalno zanesljivost ob zelo zmernih stroških.

VINEPRO
CYMBAL je izjemno dober partner MILDICUTU in dopolnjuje njegove odlične lastnosti s kurativnostjo. V kombinaciji je priporočilo:

  • CYMBAL 0,25 kg/ha + MILDICUT 3 l/ha

Prav tako je odličen partner VALISU F:

  • CYMBAL 0,25 kg/ha + VALIS F 1,5 kg/ha

POTATO PRO
CYMBAL je idealen partner dvema vrhunskima fungicidoma za zatiranje krompirjeve plesni: SHIRLANU in RANMANU TOP. Oba pripravka sta izjemno učinkovita preventivna fungicida za zatiranje krompirjeve plesni v vseh vremenskih pogojih. V kombinaciji s CYMBALOM se zagotavlja popolna zanesljivost tudi kadar je potrebno kurativno delovanje. Kombinaciji sta tudi izjemno ekonomični:

  • CYMBAL 0,2-0,25 kg/ha + SHIRLAN 0,3 l/ha
  • CYMBAL 0,2-0,25 kg/ha + RANMAN TOP 0,4 l/ha