Difcor

Fungicid s sistemičnim in kurativnim delovanjem

Aktivna snov difenokonazol 25 %
Formulacija koncentrat za emulzijo (EC)
Registracija U34330-118/15/8
Proizvajalec Globachem N.V.
Pakiranje 1 L


UPORABA

JABLANA
Zatiranje jablanovega škrlupa v odmerku 0,2 L/ha ob uporabi 200-1000 L vode na ha. Pri tretiranju je treba upoštevati napovedi opazovalnonapovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ trikrat v eni rastni dobi, v 10 dnevnih intervalih.

KROMPIR
Zatiranje listne pegavosti krompirja (Alternaria spp.) v odmerku 0,5 L/ha ob uporabi 200-600 L vode na ha. Pri tretiranju je treba upoštevati napovedi opazovalno-napovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ štirikrat v eni rastni dobi, v 7-10 dnevnih intervalih.

VINSKA TRTA
Zatiranje oidija vinske trte (Uncinula necator) v odmerku 0,12 L/ha, ob porabi 100-1000 L vode na ha. Tretira se od razvojne faze razvitega tretjega lista do faze začetka zorenja jagod (BBCH 13–81). S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ dvakrat v eni rastni dobi, v najmanj10 dnevnem intervalu.

GOMOLJNA ZELENA
Zatiranje listne pegavosti (Septoria spp.) v odmerku 0,2 L/ha

BLITVA, CIKORIJA, ČRNI KOREN, KOROMAČ, NAVADNI HREN, NAVADNI ŠPARGELJ, PASTINAK, PETRŠILJ, RUMENA KOLERABA, ŠPINAČA, STRNIŠČNA REPA, ZELIŠČA, ZAČIMBNICE, VRTNICE, OKRASNE RASTLINE
Zatiranje različnih bolezni v odmerkih do 0,5 l/ha.

POTATO PRO
DIFCOR je ključni fungicid za zatiranje listne pegavosti krompirja (Alternaria spp.):

  • Ima odlično preventivno delovanje
  • Ima daleč najbolj izrazito kurativno delovanje med vsemi razpoložljivimi fungicidi
  • Edini pripravek, ki deluje na obe pomembni listni pegavosti krompirja: (Alternaria solani , Alternaria alternata)

V programu je odličen partner DIFCOR-ju ZAFTRA, zato je primerno da se alternira s škropljenji s tema pripravkoma. Pri tem je treba upoštevati, da ima DIFCOR dobro kurativno delovanje, medtem ko ZAFTRA deluje predvsem preventivno.

Učinkovitost in zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 l/ha močila HI-WETT:

  • poraba vode do 250 l/ha 0,1 l/ha
  • poraba vode 250-500 l/ha 0,15 l/ha
  • poraba vode nad 500 l/ha 0,2 l/ha.