Difcor

Fungicid s sistemičnim in kurativnim delovanjem

Aktivna snov: difenokonazol 25 %
Formulacija: koncentrat za emulzijo (EC)
Registracija: U34330-118/15/2
Proizvajalec: Globachem N.V.
Pakiranje: 1 L

LASTNOSTI

Difenokonazol pripada skupini trizolnih fungicidov. Deluje na širok spekter bolezni sadnih vrst, vrtnin, okrasnih rastlin in poljščin. Je sistemik, ki se zelo enakomerno prerazporeja po rastlinskem tkivu, nima tendence hitrega kopičenja v vršičkih listov. Zato enakomerno varuje celotne volumne listov. Ima dobro kurativno delovanje.

UPORABA

JABLANA
Zatiranje jablanovega škrlupa v odmerku 0,2 L/ha ob uporabi 200-1000 L vode na ha. Pri tretiranju je treba upoštevati napovedi opazovalnonapovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ trikrat v eni rastni dobi, v 10 dnevnih intervalih.

KROMPIR
Zatiranje listne pegavosti krompirja (Alternaria spp.) v odmerku 0,5 L/ha ob uporabi 200-600 L vode na ha. Pri tretiranju je treba upoštevati napovedi opazovalno-napovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ štirikrat v eni rastni dobi, v 7-10 dnevnih intervalih.

DIFCOR je ključni fungicid za zatiranje listne pegavosti krompirja (Alternaria spp.):

  • Ima odlično preventivno delovanje
  • Ima daleč najbolj izrazito kurativno delovanje med vsemi razpoložljivimi fungicidi
  • Edini pripravek, ki deluje na obe pomembni listni pegavosti krompirja: (Alternaria solani, Alternaria alternata)
  • V programu je odličen partner DIFCOR-ju ZAFTRA, zato je primerno da se alternira s škropljenji s tema pripravkoma. Pri tem je treba upoštevati, da ima DIFCOR dobro kurativno delovanje, medtem ko ZAFTRA deluje predvsem preventivno.

VINSKA TRTA
Zatiranje oidija vinske trte (Uncinula necator) v odmerku 0,12 L/ha, ob porabi 100-1000 L vode na ha. Tretira se od razvojne faze razvitega tretjega lista do faze začetka zorenja jagod (BBCH 13–81). S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ dvakrat v eni rastni dobi, v najmanj10 dnevnem intervalu.

GOMOLJNA ZELENA
Zatiranje listne pegavosti (Septoria spp.) v odmerku 0,2 L/ha

BLITVA, CIKORIJA, ČRNI KOREN, KOROMAČ, NAVADNI HREN, NAVADNI ŠPARGELJ, PASTINAK, PETRŠILJ, RUMENA KOLERABA, ŠPINAČA, STRNIŠČNA REPA, ZELIŠČA, ZAČIMBNICE, VRTNICE, OKRASNE RASTLINE
Zatiranje različnih bolezni v odmerkih do 0,5 L/ha.

Učinkovitost in zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 L/ha močila HI-WETT:

  • poraba vode do 250 l/ha 0,1 L/ha
  • poraba vode 250-500 l/ha 0,15 L/ha
  • poraba vode nad 500 l/ha 0,2 L/ha.