Flurostar 200

Selektivni, translokacijski herbicid za zatiranje širokolistnih plevelov v žitu, travnikih in pašnikih.

Aktivna snov: fluroksipir 200 g/l
Formulacija: koncentrat za emulzijo (EC)
Registracija: U34330-92/17/9
Proizvajalec: GLOBACHEM N.V.
Pakiranje: 1 L

UPORABA

PŠENICA, JEČMEN, RŽ, TRITIKALA

Za zatiranje smolenca (Galium aparine) in drugih vrst enoletnega širokolistnega plevela v odmerku do 1,0 L/ha (v jari pšenici in ječmenu največji odmerek 0,75 L/ha) ob porabi 150-400 L vode na ha. V ozimnih žitih se tretira od razvojne faze 2 listov do faze 1. kolenca (BBCH 12-31) v jarinah pa vse do pojava zastavičarja (BBCH 12-39). Dodajati 0,1 L/ha adjuvanta HI-WETT.

CEREALPRO priporočila:

FLUROSTAR in SAVVY omogočata celovito delovanje na širokolistne plevele v vseh situacijah. HI-WETT omogoča optimalno delovanje v vseh vremenskih pogojih in ne povzroča fitotoksičnosti:

  • Manj intenzivna zapleveljenost s širokolistnimi pleveli, brez prisotnosti smolenca:
    • SAVVY 30 g/ha + močilo HI-WETT 0,1L/ha
  • Širokolistni pleveli, tudi smolenec:
    • SAVVY 20-30 g/ha + FLUROSTAR 0,5L/ha + močilo HI-WETT 0,1L/ha
  • Širokolistni pleveli (tudi smolenec), travni pleveli:
    • SAVVY 20-30 g/ha + FLUROSTAR 0,5L/ha + graminicide + močilo HI-WETT 0,1L/ha

TRAVNIKI IN PAŠNIKI

Flurostar ima najširši spekter delovanja na škodljive in nezaželjene plevele na travnikih in pašnikih (ščavje, regrat, koprive, trpotec,…). Poleg odličnega delovanja na vse vrste ščavja izjemno deluje tudi na regrat na katerega druge aktivne snovi za ta namen niso dovolj učinkovite. Kratka karenca (7 dni) omogoča uporabo tudi na pašnikih. Dovoljena raba tudi na VVO področjih.

TRAJNI TRAVNIKI IN PAŠNIKI

Zatiranje kislic (Rumex spp.), navadnega regrata (Taraxacum officinale), velike koprive (Urtica dioica) in drugih vrst širokolistnega plevela v odmerku do 1,5-2 L/ha in porabi vode 300-400 L/ha. Z dodajanjem 0,15 L/ha močila Hi-Wett je delovanje bistveno izboljšano v vseh vremenskih razmerah. Tretira se v času intenzivne rasti plevelov, vendar pred začetkom cvetenja.

NOVO POSEJANI ALI OBNOVLJENI TRAVNIKI IN PAŠNIKI

Za zatiranje enoletnega širokolistnega plevela v odmerku do 0,75 L/ha in porabi vode 200-400 L/ha. Tretira se v času intenzivne rasti plevelov, vendar pred začetkom cvetenja.