Mildicut

Preventivni sistemični fungicid za zatiranje peronospore vinske trte

Aktivna snov: ciazofamid 25 %, dinatrijev fosfonat 25 %
Formulacija: koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija: 327-02-377/04/15
Proizvajalec: ISK Biosciences Europe N.V.
Pakiranje: 1 L, 10 L

 

MILDICUT je kombinacija dveh aktivnih snovi (ciazofamid in dinatrijev fosfonat), ki omogočata preventivno, eradikativno, antisporulantno in sporocidno delovanje.

UPORABA

MILDICUT se uporablja kot fungicid s preventivnim in translaminarnim delovanjem na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte. Pri škropljenju polnega habitusa vinske trte morajo biti odprte vse šobe škropilnice in takrat mora biti odmerek 4 L/ha. V zgodnejših razvojnih fazah, ko se del šob lahko zapre, so odmerki lahko nižji, a le v skladu z obsegom zaprtih šob.

MILDICUT se lahko uporablja od razvojne faze razprtega petega lista do faze mehčanja jagod (BBCH 15-85) oziroma do najkasneje 21 dni pred trgatvijo.

Lastnosti Mildicuta – odlično preventivno delovanje, neizpirljivost in sistemičnost, ki zagotavlja varovanje novega prirasta – so izredno dragocene v času cvetenja, ko je nevarnost za peronosporo največja. Mildicut je je zaradi odlične oprijemljivosti na jagodah izjemno zanesljiv za varstvo grozdja.

Zaradi kratke karence in ker ne pušča nikakršnih madežev na grozdju pa je tudi najbolj pogosto uporabljan fungicid proti peronospori za zadnja škropljenja namiznih sort.

Največje število škropljenj v sezoni je 2 krat.

 

VINEPRO priporočilo

MILDICUT je sistemik a deluje izključno preventivno ima pa izjemno dobro antisporulantno delovanje. Kadar je potrebno kurativno delovanje, je idealni partner CYMBAL:

  • 3 L/ha MILDICUT + 0,2 – 0,25 L/ha CYMBAL

CYMBAL se lahko uporabi tokom cele sezone in ima 2 dni kurativnega delovanja.

Učinkovitost in zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 L/ha močila HI-WETT:

  • poraba vode do 250 l/ha 0,1 L/ha
  • poraba vode 250-500 l/ha 0,15 L/ha
  • poraba vode nad 500 l/ha 0,2 L/ha