Shirlan 500 SC

Fungicid za zatiranje krompirjeve plesni

Aktivna snov fluazinam 500 g/l
Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija U34330-81/15/5
Proizvajalec ISK Biosciences Europe N.V.
Pakiranje 1 L

UPORABA
SHIRLAN je specifični visoko učinkovit kontaktni fungicid za zatiranje krompirjeve plesni (Phytophthora infestans) na krompirju v odmerku 0,4 L/ha. Sredstvo se uporablja preventivno, pred pojavom bolezni, na podlagi napovedi opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin, če so razmere za pojav bolezni ugodne ali pred zapiranjem vrst krompirja. Razmak med tretiranji naj bo 7-10 dni.

Shirlan zelo dobro varuje gomolje pred krompirjevo plesnijo. S Shirlanom se lahko na istem zemljišču tretira največ štiri krat v eni rastni sezoni. Karenca za krompir je 7 dni.

POTATO PRO
SHIRLAN na krompirjevo plesen bolje deluje pri nižjih temperaturah, medtem ko je RANMAN TOP enako učinkovit ne glede na temperature. Zato je SHIRLAN primerneje uporabiti na začetku vegetacije,v nato pa RANMAN TOP. Oba pripravka pa sta izjemno učinkovita pri uporabi v zadnjih dveh škropljenjih za varstvo gomoljev pred krompirjevo plesnijo.

SHIRLAN deluje samo preventivno. Zato se priporoča kombinranje s Cymbalom, ki dopolnjuje SHIRLAN s kurativnostjo:

  • 0,3 l/ha SHIRLAN + 0,2-0,25 kg/ha CYMBAL.

Učinkovitost in zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 L/ha močila HI-WETT:

  • poraba vode do 250 l/ha 0,1 l/ha
  • poraba vode 250-500 l/ha 0,15 l/ha
  • poraba vode nad 500 l/ha 0,2 l/ha