Temsa SC

Selektivni foliarni herbicid v koruzi, ki ga rastline sprejemajo tudi preko korenin.

Aktivna snov mezotrion 100 g/l
Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija U34330-93/15/14
Proizvajalec GLOBACHEM N.V.
Pakiranje 1L, 5L

PREDNOSTI IN NAČIN DELOVANJA
TEMSA je visoko kakovostna formulacija mezotriona, ki je ena vodilnih aktivnih herbicidnih snovi za koruzo.
TEMSA je registrirana v odmerkih do 1,5 L/ha v razvojnih fazah 2-8 listov koruze. Mezotrion je izjemno selektiven za koruzo, zato se ga lahko brez problema uporabi v kasnejših razvojnih fazah, ko npr. zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče opraviti škropljenj.
TEMSA vsebuje kompleksna pomagala za omočenje, zato se TEMSI ne dodaja standardnih penetrativnih močil, varna pa je uporaba Hi-Wetta!
Specifična formulacija zagotavlja povečano učinkovitost mezotriona preko lista, zato je folijarno delovanje 1 g mezotriona iz TEMSE na vznikle plevele najmanj enako delovanju 1,5 g mezotriona v enostavnejših bolj koncentriranih formulacijah mezotriona.
TEMSA ima tudi pomembno delovanje preko tal, kar pomeni, da deluje na vznik plevela po škropljenju.
TEMSA ima zelo širok spekter delovanja na enoletne širokolistne plevele, ima pomembno delovanje na nekatere trave in osat. Velja za najbolj učinkovit herbicid v koruzi proti baržunastemu oslezu

UPORABA IN ODMERKI

  • Škropljenje v razvojnih fazah koruze 2-8 (10) listov
  • Najboljše delovanje na ozkolistni enoletni plevel kadar ima le-ta 2-4 liste
  • Najboljše delovanje na širokolistni enoletni plevel kadar ima le-ta 2-6 listov
  • Ne dodajati standardnih penetracijskih močil, za izbpljšanje delovanja pa se lahko dodaja Hi-Wett!
  • Odmerki so odvisni od faze in vrste plevelov:
    • Za korekcijska škropljenja širokolistnih plevelov 0,8-1,5 L/ha. Višina odmerka je odvisna predvsem od razvojne faze plevelov.
    • V kombinacijah za osnovno škropljenje so odmerki TEMSE manjši in odvisni od partnerjev v kombinaciji ter od velikosti in sestave prisotnih plevelov.

TEMSA je idealen partner za MOTIVELL EXTRA 6 OD in KAMBO 480 SL. Kombinacija TEMSA 0,5-0,6 L/ha + MOTIVELL EXTRA 0,5-0,6 L/ha + KAMBA 0,5-0,6 L/ha je izjemno zanesljiva rešitev za vse plevele z enim škropljenjem. Kombinacija deluje tako preko listov kot preko tal in je izjemno malo odvisna od vremenskih razmer, delovanje pa je dobro v širokem časovnem obdobju, ko ima koruza od 4 pa tja do 8 listov.