Zaftra AZT 250 SC

Fungicid za zatiranje bolezni v vrtninah in poljščinah

Aktivna snov azoksistrobin 250 g/l
Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija U34330-109/17/3
Proizvajalec Syngenta Crop Protection AG
Pakiranje 1L

UPORABA
Azoksistrobin je vodilni fungicid zelo širokega spektra v varstvu številnih kultur, tako je ZAFTRA registrirana v kumarah, bučnicah z neužitno lupino (brez oljnih buč), paradižniku, papriki, jajčevecu, jagodah, čebuli, fižolu za stročje, redkvi, redkvici, krompirju, brokoliju, cvetači, glavnatem zelju, kitajskem kapusu, glavnatem ohrovtu, listnem ohrovtu, brstičnem ohrovtu, grahu za stročje, fižolu za zrnje, česnu, šalotki, drobnjaku, solati, endiviji, rukoli, listnatem radiču, radiču za siljenje, vitlof radiču, korenju, rumeni (podzemni) kolerabi, kolerabici, gomoljni in belušni zeleni, peteršilju, pastinaku, rdeči, krmni in sladkorni pesi, poru, oljni ogrščici, grahu, krmnem grahu, ječmenu, tritikali, pšenici, rži, volčjem bobu, špargljih.

Učinkovitost in zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 L/ha močila HI-WETT:

 • poraba vode do 250 l/ha 0,1 l/ha
 • poraba vode 250-500 l/ha 0,15 l/ha
 • poraba vode nad 500 l/ha 0,2 l/ha.

Je fungicid z najširšo registracijo, še posebno v vrtninah, kjer ga odlikujejo kratke karence pa tudi sprejemljivost ostankov v celi Evropi in globalno.

OILSEED PRO (OLJNA OGRŠČICA)
Najbolj nevarna bolezen oljne ogrščice je bela gniloba (Sclerotinia sclerotiorum). ZAFTRA ima odlično delovanje na belo gnilobo.).

Program “PREMIUM” – dvakratna aplikacija

 • aplikacija takoj spomladi:
  BOUNTY 0,5 L/ha ali SIRENA 1,2 L/ha
 • aplikacija pred cvetenjem ali v času cvetenja:
  ZAFTRA 0,5 L/ha + PROTENDO 0,35 L/ha ali ZAFTRA 0,5 L/ha + ZENBY 0,3 L/ha.

Učinkovitost in zanesljivost se izjemno povečata v vseh vremenskih pogojih z dodajanjem 0,1-0,15 L/ha močila HI-WETT!

POTATO PRO
ZAFTRA vsebuje azoksistrobin, ki je ena najboljših aktivnih snovi za zatiranje črne listne pegavosti (Alternaria solani). Škropiti preventivno v odmerku 0,5 l/ha. V programu je ZAFTRA odličen partner DIFCORju, zato je primerno da se alternira s škropljenji s tema pripravkoma. Pri tem je treba upoštevati, da ima DIFCOR dobro kurativno delovanje, medtem ko ZAFTRA deluje predvsem preventivno..

CEREAL PRO
ZAFTRA je strobilurinski fungicid na osnovi azoksistrobina, ki dobro deluje na zelo širok spekter bolezni, še posebno pa ga odlikuje delovanje na najnevarnejše bolezni ječmena ter najmočneje izražen vpliv na metabolizem žit, značilen za strobilurinske fungicide, ki rezultira v pomembnem povečanju pridelka tudi kadar bolezni niso prisotne.
V žitih se priporoča izključno raba v kombinaciji z drugimi fungicidi. Zaftra je registrirana v ječmenu, pšenici, rži in tritikali, v prvi vrsti ga priporočamo za ječmen, kjer njegove lastnosti (odlično delovanje na specifične bolezni ječmena, metabolni vpliv na pridelek) pridejo najbolj do izraza.

JEČMEN

 • T1: Protendo 0,4 L/ha ali Bounty 0,5 L/ha + Zaftra 0,5 L/ha
 • T2: Bounty 0,3 L/ha + Protendo 0,4 ali Bounty 0,5 L/ ha + Sirena 0,8 L/ha

SIRENA je fungicid na osnovi metkonazola z izjemnim delovanjem na fuzarioze klasa, zelo dobro pa deluje tudi na septorioze in rje.

PROTENDO je fungicid na osnovi protiokonazola, ki velja za najbolj široko uporabljan vrhunski fungicide proti fuzariozam klasa, odlikuje pa ga tudi zelo dobrodelovanje na večino ostalih bolezni žit.

BOUNTY je fungicid na osnovi tebukonazola, najbolj uporabljane fungicidne aktivne snovi v žitih v Evropi. Ima izredno širok spekter delovanja, še posebno dobro deluje na rje.

Učinkovitost in zanesljivost se izjemno povečata v vseh vremenskih pogojih z dodajanjem 0,1-0,15 L/ha močila HI-WETT!