Zaftra AZT 250 SC

Fungicid za zatiranje bolezni v vrtninah in poljščinah

Aktivna snov azoksistrobin 250 g/l
Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija U34330-109/17/3
Proizvajalec Syngenta Crop Protection AG
Pakiranje 1 L

UPORABA
Azoksistrobin je vodilni fungicid zelo širokega spektra v varstvu številnih kultur, tako je ZAFTRA registrirana v kumarah, bučnicah z neužitno lupino (brez oljnih buč), paradižniku, papriki, jajčevecu, jagodah, čebuli, fižolu za stročje, redkvi, redkvici, krompirju, brokoliju, cvetači, glavnatem zelju, kitajskem kapusu, glavnatem ohrovtu, listnem ohrovtu, brstičnem ohrovtu, grahu za stročje, fižolu za zrnje, česnu, šalotki, drobnjaku, solati, endiviji, rukoli, listnatem radiču, radiču za siljenje, vitlof radiču, korenju, rumeni (podzemni) kolerabi, kolerabici, gomoljni in belušni zeleni, peteršilju, pastinaku, rdeči, krmni in sladkorni pesi, poru, oljni ogrščici, grahu, krmnem grahu, ječmenu, tritikali, pšenici, rži, volčjem bobu, špargljih.

Je fungicid z najširšo registracijo, še posebno v vrtninah,kjer ga odlikujejo kratke karence pa tudi sprejemljivost ostankov v celi Evropi pa tudi globalno.

OILSEED PRO (OLJNA OGRŠČICA)
Najbolj nevarna bolezen oljne ogrščice je bela gniloba (Sclerotinia sclerotiorum). ZAFTRA ima odlično delovanje na belo gnilobo. Za zatiranje bele gnilobe priporočamo uporabo fungicidov ZAFTRA in BOUNTY:

  • ZAFTRA sama v odmerku 1 l/ha (BBCH 61-69) ali
  • BOUNTY sam v odmerku 0,6 l/ha (BBCH 61-65) ali
  • Kombinacija obeh pripravkov ima širše in robustnejše delovanje: BOUNTY 0,4 l/ha + ZAFTRA 0,6 l/ha (BBCH 61-65).

POTATO PRO
ZAFTRA vsebuje azoksistrobin, ki je ena najboljših aktivnih snovi za zatiranje črne listne pegavosti (Alternaria solani). Škropiti preventivno v odmerku 0,5 l/ha. V programu je ZAFTRA odličen partner DIFCOR-ju, zato je primerno da se alternira s škropljenji s tema pripravkoma. Pri tem je treba upoštevati, da ima DIFCOR dobro kurativno delovanje, medtem ko ZAFTRA deluje predvsem preventivno.